Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.10.2020 16:10 - Да стреляш по президента на САЩ заради една лесбийка
Автор: qkatablogara Категория: История   
Прочетен: 1666 Коментари: 0 Гласове:
6

Последна промяна: 03.10.2020 16:14

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

 Джон Хинкли-младши е един от тримата души, стреляли по американски президенти, които са още живи и не са в затвора*. 

 На 30.03.1981  той се опитва да убие Роналд Рейгън и го уцелва в гърдите след като куршум рикошира. Хинкли е убеден, че ако убие президента на Щатите, ще успее да впечатли младата актриса Джоди Фостър, от която е обсебен. Той изпраща десетки любовни писма на избраницата си и дори успява да се свърже с нея по телефона на няколко пъти. Щом разбира, че тя си взима почивка от филмовото изкуство, за да следва в Йейл, лъже родителите си, че се е записал на курс по творческо писане в същото висше учебно заведение, само и само за да може да преследва кинозвездата.
  Разследващите опита за покушение над държавния глава бързо осъзнават, че Джон Хинкли- джуниър не е с всичкия си и бива изпратен в психиатричната клиника в Уошингтън Света Елизабет, където лежи до 1999, след което бива пуснат на облекчен режим, включващ срещи насаме с родителите му и излизания от болницата. През 2016-а, две години след сватбата на Джоди Фостър за Александра Хедисън, Хинкли окончателно е вече свободен човек и излиза от психиатрията. Разбира се, някои от свободите му са ограничени и до ден днешен. На него му е забранено: да общува и търси контакти с Фостър и близки до нея или до президентското семейство, да пие алкохол и да гледа филми, изпълнени с агресия, както и да не слуша агресивна музика, да няма досег до оръжия и каквито и да е било видове порнография, да не контактува с пресата, да не чете списания и романи, подбуждащи читателите към буйно поведение. Да не посещава гробовете и домовете на президенти и правителствени служители, да не трие историята на браузъра си, а да я оставя записана, да работи минимум по 3 дни през седмицата, да не шофира безнадзорно на разстояние по-голямо от 48 км от дома на майка си. С една дума горе-долу същия размер на свободите, на които повечето хора по света по време на пандемията през 2020-а се наслаждават.

 Любопитно ми е дали и кога Хинкли-младши е разбрал, че изгората му не си пада по мъже и как това го е накарало да се почувства, имайки предвид, че е провалил живота си заради една жена, която харесва жени. Едва ли някога ще разберем. Поуката е, че преди да се обсебаваме, трябва винаги да се уверяваме, че обектът на нашето обсебване поне харесва представителите на същия пол, към който принадлежим, иначе обсебването би било чиста загуба на време.

 Как би изглеждал родният вариант на една такава обсебваща любов с фатални последствия по нашите географски ширини? Някой луднал от любов момък пробва да застреля президента Радев, за да впечатли някоя инфлуенсърка с много лайкове и последователи или защо не някоя засукана актриса от "Откраднат живот" като Марта Вачкова, например. Разликата би била в това, че ако в Америка някой стреля по президента, той веднага бива обявяван за луд, понеже за тях президентската роля е свещена и неприкосновена и само човек, който не е с всичкия си или е манджурски кандидат с промит мозък, може да дръзне да посегне на президента. Докато у нас ролята на президента е принципно да говори по национални празници, на Нова година и да налага вето. Ето защо за разлика от американския му колега не е много интересна мишена за психично болните, които копнеят да се докажат пред любимата си филмова звезда по някакъв семпъл начин. 




https://en.wikipedia.org/wiki/John_Hinckley_Jr.

* Другите двама души, които са стреляли по президенти и са все още на свобода, са дамите Сара Джейн Мур и Линет Алис Фром




Гласувай:
6



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: qkatablogara
Категория: История
Прочетен: 105937
Постинги: 53
Коментари: 47
Гласове: 71
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930